Formål

Den danske Ukraine komite er stiftet for at hjælpe Ukraines forsvar. Vores formål er, med penge, at hjælpe Ukraine i landets kamp for frihed og fred.

Mange andre yder en indsats på det humanitære område. Dette arbejde beundrer vi alle i den danske Ukraine komite. Men Ukraine har brug for mere. Ukraine har brug for økonomiske midler til at købe våben og sikkerhedsudstyr til sine væbnede styrker og de titusindvis af frivillige fra hele verden, der strømmer til for at bekæmpe uretten

Den ukrainske nationalbank har åbnet en konto til dette formål. Denne konto er blandt andet sikret i den tyske nationalbank. Vi vil derfor pulje de indsamlede midler og sikre smidig, troværdig og gennemsigtig overførsel.

Arbejdet haster! Vi opfordrer alle, høj som lav, til at hjælpe det tapre ukrainske folk med store og små beløb – hvad man kan afse. Lige nu kæmper Ukraine med store omkostninger Europas kamp mod den russiske overmagt. Vi må til gengæld hjælpe dem med, hvad vi kan.

Tak for ethvert bidrag. Skulle det ulykkelige ske at det ukrainske folk må opgive kampen mod Rusland, vil de tilbageværende indsamlede midler gå til at bedre ukrainske flygtninges vilkår i Danmark.